خدمات مدار چاپی کبوتر

طراحی مدار چاپی با آخرین نسخه اورکد   طراحی و ایجاد وب سایت های تبلیغاتی و تجاری جذاب با تمامی امکانات پیشرفته    ساخت کتاب های الکترونیکی PDF و HTML  در قالب های متنوع     تهیه برگه های محاسب برای عملیات صورت حساب و کارمزدی

برای ورود دکمه را بفشاریدبرای ورود دکمه را بفشاریدبرای ورود دکمه را بفشاریدبرای ورود دکمه را بفشاریدبرای ورود دکمه را بفشاریدهم اکنون در این صفحه هستیم !برای ورود دکمه را بفشاریدبرای ورود دکمه را بفشاریدبرای ورود دکمه را بفشارید

یک ترفند برای Z80
همانطور که میدانید میکروپروسسور Z80 دارای سه حالت ( مد ) ورودی خروجی هست که در حالت 1 فقط یک خروجی را میپذیرد و در حالت 3 تا 128 خروجی قابل دسترسی هست .

اما بنظر میرسد که حالت یک از حالت 3 بهتر و ساده تر باشد و از نظر سخت افزاری نیز کمترین مشکلات را دارد .

اما مشکل اینجاست که چنانکه بخواهیم از حالت یک به چند وسیله خروجی دسترسی یابیم میکرو بدلیل ساختاری نمیتواند بیش از همان یک پورت را فرا خوانی کند .

ما با یک ترفند میتوانیم به اصطلاح سر میکرو را کلاه بگذاریم ! یعنی برنامه ای بنویسیم که میکرو در هر بار فرا خوانی پورت خروجی ، برنامه ای را بخواند که آن برنامه در واقع یک زیر روالی باشد برای فراخوانی پورت های متعدد به تعداد n    واحد تنها چیزی که میماند اینکه یک سخت افزاری باید ایجاد کنیم تا برای هرکدام از واحد ها آنها را راه اندازی کند !

چنانکه مایل به داشتن این برنامه هستید میتوانید آنرا درخواست نمایید تا برایتان ارسال  نمایم .

برای ورود دکمه را بفشارید


چه خبر از زایلوگ ؟
معمولا دانشجویان  در دانشگاه وقتی میخواهند با یک میکرو و نحوه کار و برنامه اسمبلی آن آشنا شوند اگر خوش اقبال باشند با Z80  کار خواهند کرد و در صورت بد شانسی و با برنامه ریزی غلط آموزش عالی ناچار بامیکرو 8088 !

ولی بعد از دانشگاه و با وارد شدن به بازار کار، دیگر میکرو پروسسور ها معمولا بدست فراموشی سپرده شده و با میکرو کنترل ها سرو کار خواهند داشت .

به همین دلیل تصورشان برآن است که نه تنها 8088 به دیار عدم پیوسته بلکه ازZ80  هم چیزی  باقی نمانده !

در حالیکه Z80 ، با وجودیکه از رایانه های کوچک دهه 70 بود و از دور خارج شد هیچگاه همچون اسپکتر و آمیگا 500 و 2000 بازار را ترک نکرد و همواره با ارایه Z80 های قوی تر به حضور خود ادامه داد .

زایلوگ ابتدا تقریبا همان کاری که اینتل در مورد میکرو کنترل ها کرد را انجام داد یعنی در داخل میکرو پروسسورZ80  تمامی جانبی هایش را قرار داد ! و در مرحله بعدی مدام سرعت آنرا بالا برد واز مرز 20مگا نیز گذشت . ( اولین سری 4 مگا بود )

اکنون نیز میکرو های 16 و سپس 32 بیتی را همپای اینتل روانه بازار نموده و بطور کلی تمرکز بر طراحی و تولید میکرو کنترل های صنعتی و خانگی دارد . میتوانید از سایت زایلوگ دیدن کنید:

برای ورود دکمه را بفشارید

نام این صفحه

آیا Z80 قدیمی شده ؟ !

بعد از اینکه زایلوک موفق شد تا بکمک طراحانی که 8084 را برای اینتل طراحی کرده میکرو پروسسور Z80  را به بازار ارایه کند و در پی استقبال چشمگیر دانشجویان و برنامه نویسان اسمبلی که بدلیل ساختار ساده و در عین حال قدرتمند آن ، این میکرو جایگاه ویژه ای در بازار صنعت کامپیوتر های کوچک دهه 70 میلادی را بدست آورد ، اینتل بر آن شد تا به رقابت با این میکرو که طرح اولیه اش را از خودش میدانست بپردازد و به همین سبب و در همان راستای سابق در ساختار برنامه نویسی اسمبلی  8084  میکرو 8085 و سپس میکرو جدید 8086 را به بازار فرستاد و منتهی با یک پرش در خط ( باس ) آدرس و دیتا چرا که خط اطلاعات را بجای 8 بیت 16 بیت و آدرس را بجای 16 ، 20 خطی  کرد ونحوه پردازش لوله ای که مختص رایانه های عظیم و چند پروسسوری بود که این یک انقلاب در آن زمان بحساب میامد .

ولی این جهش با کمال ناباوری با شکست سختی مواجه شد چرا که تمامی جانبی ها 8 بیتی بوده و برنامه نویس ها نه حوصله و نه انگیزه ای برای انطباق دادن آنها به 16 بیت داشتند ، و باز زایلوگ بود که بدون هیچ زحمتی تلاش رقیب را به ناکامی کشاند !

اما اینتل در کمال ناامیدی و با توسل به شیوه شورا کردن حتی با پائین ترین رده های کارمندان خود توانست از این بحران بطور معجزه آسایی نجات پیدا کند و با یک پیشنهاد یک کارمند ساده اوضاع 180 درجه بسود اینتل چرخید و آن این بود که میکرو در داخل 16 بیتی بماند اما از خارج 8 بیتی شود ! !  وبدین سان بود که محصول جدید  وارد بازار شد و آن 8088 بود !

از این ببعد بود که رایانه های اداری IBM نیز با بهره گیری از میکرو پروسسور 8086  وارد بازار شدند .

اما میکرو پروسسورها هیچگاه برای صنعت جالب نبودند و اینتل برای مقرون بصرفه سازی آن برای مصارف صنعتی مداری مجتمع ساخت با حداقل وسایل جانبی که در درون خود میکرو قرار داشته باشد و دیگر تولید کنندگان ناچار به تحمل هزینه برای یک سری وسائل جانبی نباشند و بدین سان بود که میکرو کنترل های سری 51 وارد بازار شدند . و اینتل توانست حضور همیشگی خود را به بازار تحمیل کند چرا که دیگر تولید کنندگان حتی بجای استفاده از آی سی تایمر 555 نیز از این میکرو استفاده میکردند ! !

امروزه حتی در ایران با وجود میکروهای قوی مثل PIC   و قوی تر از آن  AVR ها که بمانند یک رایانه کوچک و با قیمتی در حدود 2 هزار تومان و برنامه ها و زیر روال های کارسازی مثل نمایشگر های LCD , LED  و استپ موتور ها و صفحه کلید و ... باز هم سازندگان و طراحان به همان میکرو های زیر 1000 تومان سری 51 بیشتر رضایت میدهند !

حال در این میانه آیا هنوز جایی برای Z80 باقیمانده ؟ !

اغلب این تصور در ذهنشان هست که Z80  همچون نرم افزار DOS مرده و پرداختن به آن بیهوده است . اما ما بر این باور هستیم که اینگونه نیست چرا که :

  1. این میکرو با خارج بودن بخش حافظه اش این امکان را بما میدهد تا برای مدارات و وسائلی که احتمال تغییر برنامه در آن میرود را بصورت کارتی کرده و هربار فقط کارت حافظه آنرا بیرون آورده و کارت جدید که صرفا در برنامه اسمبلی متفاوت است را جایگزین نماییم و حتی اگر مدار از تنوع و پیچیدگی بیشتر نیز برخوردار باشد یک پورت موازی در آن قرار داده و خروجی آنرا به کارت خروجی تبدیل کنیم تا خود واحد میکرو بدون هیچ تعویض یا تغییراتی در داخل دستکاه بماند . از آنجا که بیرون آوردن بخش کنترلی یک دستگاه و جایگزینی یکی دیگر ، همواره یک کابوس بحساب میاید و یک اشتباه کوچک در سیمبندی های قبلی میتواند کل سیستم را از کار بیندازد این روش حقیقتا بهترین روش و مقرون بصرفه ترین است .

  2. به تجربه در بازار صنعت ایران مشاهده شده که دستگاهی که یک مدار ساده و کوچک درونش جاسازی شده نه تنها مصرف کننده حاضر به پرداخت بهای لازم برای آن نیست بلکه حتی این سیستم تولید شده همواره در معرض تهدید جدی کپی برداران غیر حرفه ای هست . کپی برداران با داشتن کمترین معلومات که بعضا حتی تا دیپلم هم درس نخوانده اند بسادگی مدار چاپی را کپی کرده و بعد از قطعه چینی کردن آنرا روانه بازار مینمایند در حالیکه اگر مدار از پیچیدگی بیشترسخت افزاری و نیز دو رو مس و کاملا فشرده شده باشد کمتر کسی جرات کپی برداری پیدا میکند . البته ممکن است مطرح شود پس اضافه هزینه های آن چه میشود ؟ در حالیکه کل هزینه های اضافی تحمیل شده بر دستگاه چیزی زیر 5 هزار تومان است و این اساسا به دستگاهائی با قیمتی در حدود 200 هزار تومان هیچگاه آسیب نمیرساند و چنانکه رقیبی هم آنرا با یک میکرو کنترل به بازار ارائه دهد از بابت هزینه چندان پیش نخواهد بود در حالیکه از نظر کپی برداری یا کم بودن قطعات داخلی بسیار ضربه پذیر میباشد .

  3. توانائی برنامه اسمبلی  آنچنان هست تا نیاز های روزمره بازار در حال رشد امروزی ما را تامین کند و کمتر مواردی پیش میاید که نتواند کار PIC  و AVR را انجام دهد فقط نوشتن برنامه اسمبلی تا حدی کار میبرد .

جدای از میکرو پروسسور Z80  اکنون زایلوگ با ارایهء انواع میکرو کنترل های 16 و حتی 32 بیتی با سرعتهای بالا توانسته جای محکمی در کنترل کننده های صنعتی و مصرفی و خانگی باز کند . و برای تولید کننده هایی که مایل نیستند محصولاتشان حتی توسط افراد حرفه ای تر کپی برداری شود میتوانند از میکرو های جدید و پاک کردن نام زایلوگ بهره جویی کنند .

برای ورود دکمه را بفشارید

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ورود به صفحه قبلی ورود به صفحه بعدی

برای دریافت موسیقی هنگام وصل به اینترنت دکمه پخش را بفشارید        موسیقی بفرمت MIDI بوده و سریعا بار می شود.

پرش به بالای صفحه

ورودی سایت اورکد http://www.wee.ir/