درباره مديريت وبلاگ

ساخت و برپايي يک وبلاگ از جذابيت و محبوبيت فراواني در بين جوانان برخوردار شده چراکه با صرف فقط سه دقيقه بسادگي ميتوان يک وبلاگ را برپا کرد . اما مديريت وبلاگ هم آيا به همين سادگي هست ؟! منظور مديريت محتواست .

يکي از دغدقه هاي صاحبان وبلاگ هميشه اين بوده که چگونه به شمار بازديدکنندگان وبلاگشان بيفزايند . و در اين راستا دست به يک سري کارهاي عجيب و غريب ميزنند .

شايع ترين کاري که براي افزودن شمار بازديدکنندگان وبلاگ متداول اس انکه روي موس خود يک جمله کليشه اي را ذخيره کرده و بعد راه ميافتند و وبلاگهاي بروز شده را باز ميکنند و حتي قبل از اينکه بطور کامل باز شود سراغ بخش نظر رفته و آنرا منتقل ميکنند . اين جملات آنقدر کليشه اي و کهنه است که ديگر کسي را نميفريبد . جملاتي مثل محشر بود کولاک کردي بينظير بود آپ جالبي داشتي و از اين قبيل و بعد بلافاصله منم آپ هستم منتظر قدوم سبز شما هستم ! ...

اما شيوه ديگر جلب مشتري پرداختن به ظاهر وبلاگ است آنهم با توسل به عکس هاي بسيار سنگين و حجيم و بي خاصيت . و يا گذاشتن فلاش هاي مختلف و بدتر از آن موسيقي هاي با فرمت ام پي 3 که براي دريافت کامل آن گاه تا ده دقيقه يا بيشتر ميبايست منتظر شد . و گروهي ديگر هم علاقه شديد به افزودن اسکريپت هاي جاوا در وبلاگ خود را دارند . اسکريپت هايي مثل ريزش برگ و برف و باران و لرزاننده ها و ... که چيزي جز مزاحمت و ايجاد دلزدگي نميکند و بعضا هم بدليل عدم آشنايي با جاوا ، وبلاگ را دچار خطاي برنامه نويسي ميکنند و حتي رايانه کاربران بازديدکننده ها را مختل ميکنند .

اينها همه نشان از آن دارد که کاربران وبلاگ ها عمدتا غافلند از هدفمندي وبلاگ چرا که وبلاگ اگر چه ميتواند هر نوع ظاهر و برنامه نويسي را داشته باشد اما تنها چيزي که جدا ريگران را مجذوب خود ميکند محتواي آن است نه ظاهر آن .

يک وبلاگ خوب ميبايست چگونه باشد ؟

يک وبلاگ خوب داراي اين صفات چند گانه ذيل است

محتواي دست اول
متاسفانه رايج شده که صاحبان وبلاگ ها مطالبي را از ديکران يافته و آنرا بنام خود در وبلاگشان منتشر ميکنند . البته در وحله اول ممکن است اين مطالب براي کسي که بار اول است که آنرا ميخواند جذاب باشد و ايجاد سمپاتي کند اما وقتي عين اين مطلب را در جاتي ديگر هم خواند آنگاه متوجه عدم صداقت فرد اول ميشود و ديگر از او دل ميکند . پس ذکر منابع بسيار مهم است و اين باعث بالاتر رفتن پرستيژ صاحب وبلاگ ميشود نه کاهش آن . يک انسان منطقي همواره بدنبال منافع دراز مدت است نه کوتاه مدت .

وبلاگ ميبايست سبک باشد ( از نظر حجمي )
درحاليکه سعي مديران اصلي وبلاگ ها هميشه ايجاد سيستم هايي است که بايت به بايت از حجم سيستم بکاهند تا دريافت سريعتر و هزينه کمتري را تحميل کند اما صاحبان وبلاگ ها گويي گوششان بدهکار اين نکته مهم نيست و تا ميتوانند آنرا با موسيقي ها و عکس هات و اسکريبت ها سنگين و سنگين و سنگين تر ميکنند . اين موضوع باعث ميشود که بازديد کننده هربار فقط يک بار از وبلاگتان بازديبد کند مگر اينکه واقعا کارتان داشته باشد ( آپت عالي بود بمنم سر بزن !! ) ما در جاي خود توضيحاتي در ارتباط با موضوعاتي که ميتواند به کم حجم شدن وبلاگتان کمک کند اشاره خواهيم کرد .

دارابودن يک قالب مناسب
هر چقدر يک سايت پر محتوا باشد و هر چقدر داراي حجم کم و دريافت سريع باشد اما چنانکه از قالب عجيب و غريب استفاده کرده باشد باز هم اين سايت يا وبلاگ نميتواند ايجاد جذابيت و کشش کند . شما تصور کنيد ميخواهيد مطلب يک وبلاگ را سريعا بخوانيد اما دايم برگ ها روي متون حرکت ميکنند و يا متن نوشته شده هم رنگ زمينه وبلاگ است و بزحمت قابل خواندن است خوب شما آن مطالب را نيمه تمام رها ميکنيد . ما در جاي خود به نوع قلم و زمينه و رنگ هاي آن اشاره خواهيم کرد .

مطالب ارايه شده داراي انسجام و طبقه بندي شده باشد .
اين درست است که اکثر وبلاگ ها دل نوشته هاي پراکنده هستند اما در اين حالت نميتوان انتظار ايجاد جذابيت و کشش کرد . شما ممکن است که بخواهيد در باره موضوعات مختلفي صحبت کنيد و نظرتان را به اشتراک بگذاريد در چنين حالتي جدا لازم است که مطالب طبقه بندي شده و در جايگاه مشخص خود قرار داشته باشند و دسترسي به آنها بسادگي نه با کمک جستجو گر ! انجام بگيرد .طبقه بندي کردن موضوعي حتي شما را در زندگي فردي نيز کمک ميکند ه در کار هايتان و اعمالتان کنترل و دقت بيشتر داشته باشيد و از اتلاف وقت کمتري برخوردار شويد . شما از امکاناتي که مديريت محتواي وبلاگ در اختيارتان قرار ميذهد استفاده کنيد .

دسترسي به نقاط مثبت وبلاگ را مشکل نکنيد .
اين امر بخصوص در ارتباط با سايت هاي رايج با نوع برنامه نويسي پي اچ پي و قالب هاي سي ام اس بسيار رايج شده که يک انجمن مسيازند و ميگويند که بايد عضو شويد تا به امکامنات داخل سايت دسترسي يابيد و اين عمل را حتي با پيچ در پيچ کردن مراحل عضويت مشکل تر ميکنند . صاحبان چنين سايت ها غافلند از اينکه اين عمل بيش از 70 درصد از بازديد کننده ها را فراري ميدهد و آنها هم که عضو هستند چندان گلي بسرشان نميزنند از اين عضويتشان . به همين دليل توصيه ميکنيم که از اين رفتار کودکانه دست بردارند کمااينکه اين روش کاربران را يک سطح به مديريت نزديکتر کرده و از امنيت سايتشان ميکاهد . در مورد وبلاگ ها هم کمابيش شاهد اينگونه رفتارها هستيم بعنوان مثال با تيتر درشت ارايه يک موسيقز جديد و معروف را مطرح ميکنند اما هرچه در وبلاگ جستجو ميکنيد چيزي را با اين عنوان پيدا نميکنيد .

نصب آگهي بعنوان منبع درآمد
البته کسب درآمد از اين طريق باب روز شده اما از آنجا که اين آگهي ها فرمت خاص خودش را داشته و با قالب وبلاگ مربوطه و بخصوص با محتوا وبلاگ تناسبي ندارد و مهمتر اينکه معمولا از فلاش هاي سنگين استفاده ميشود بنابر اين بشدت از محبوبيت وبلاگ ميکاهد . 

دردني و بيروني کردن منطقي مطالب
چنانکه مطالبي که در يک انتشار ( پست ) ارايه ميدهيد در حد حداکثر ده خط باشد بهتر است که آنرا تماما بيرون نمايش دهيد ولي اگر بيش از ده خط بود به درون آن منتقل کنيد . متاسفانه بسياري از صاحبان سايت هاي خبري هم به اين نکته توجه ندارند و فقط دو خط را در بيرون قرار ميدهند اما اين سبب ميشود که بازديد کننده وقتي مواجه ميشود که با صرف وقت زياد وارد بخش خبر مربوطه شده اما يک خبر يا مطلب 5 خطي نصيبش شده ديگر ترغيبي را پيگيري همه مطالب منتشره از خود نشان نميدهد .

بروز کردن مستمر و مرتب
البته هميشه اين حالت رايج است در بين وبلاگ نويس ها که ابتداي برپايي وبلاگشان تند و تند آنرا بروز ميکنند و سپس دچار بي نظمي ميشوند و دست آخر هم آنرا رها ميکنند . خوب اين يک حالت طبيعي در افراد است اما چنانکه ميخواهيد بازديدکنندگاني داشته باشيد که به شما وفا دار باشند لازم است که بخودتان سختي بيشتري داده و مطالبتان را سر موعد مقذري که از قبل اعلام کرده ايد منتشر کنيد تا ديگران بدانند کي سراغ شما بيايند و دست خالي نروند . رعايت اين نکته حتي در زندگي فردش شما هم نقش مهمي ايفا کرده و شما را تبديل به فردي جدي مينمايد که ديگران ناچارند روي قراهايتان حساب مخصوص باز کنند .

انتقاد پذيري
البته کمند افرادي که قادر به انتقاد اصولي باشند و بيشتر افراد را نميتواند جدي گرفت اما بهر جهت انتقادات را توجه کنيد و بي اعتنا نباشيد و حداقل از انتقادشان تشکر کنيد تا احساس نزديکي بيشتري با مخاطبانتان را ايجاد کنيد .

انتخاب کردن مخاطبان يا فراگيري؟!
اين يک نکته اساسي و يک چالش جدي در ارتباط با مخاطبان وبلاگ ميباشد . اين امکان ندارد که فردي محبوب همه باشد بالاخره هر فرد خصوصياتي دارد که با خصوصيات ديگري متفاوت و يا متضاد ميباشد . بنابراين چنانکه ميخواهيد يک وبلاگ خوب داشته باشيد مخاطبانتان را معطل خود نکنيد اگر فردي فراگير هستيد و يا يک فرد تعريف شده ، آنرا از همان ابتدا مطرح کنيد و مخاطبان را با اعلام اين موضوع انتخاب کنيد . بدين معني که از همان ابتداي راه معلوم کنيد که داراي چه نقطه نظرهاي تعريف شده اي هستيد اين باعث ميشود که مخاطبانتان کم اما کاملا صميمي و جدي باشند . البته سپس ميتوانيد فراگير تر بشويد اما روند معکوس آن بيشتر به شما لطمه خواهد زد .

موفق باشيد .

 
 
 

يک امکان ارزان قيمت براي صاحبان وبلاگ


Free Hit Counter
نشاني کوتاه يک ضرورت براي وبلاگ شماست !
يکي از مشکلاتي که براي صاحبان وبلاگ ها وجود دارد عدم توانايي آنها براي انتخاب نشاني هاي کوتاه و مورد علاقه شان است .چرا که نام کوتاه براي يک صفحه وب به اندازه يک شماره تلفن رند و کوتاه ميتواند داراي ارزش باشد .

صاحبان وبلاگ هميشه براي اعلام شفاهي نشاني وبلاگشان دچار مشکل هستند و در اينجاست که ارزش يم نشاني کوتاه رند و بياد ماندني مشخص ميشود .

ما براي صاحبان وبلاگ ها يک امکان خوب و مناسب و بسيار ارزان قيمت ايجاد کرده ايم و آن اينکه در ازاي پرداخت ساليانه فقط 1500 تومان يک نام و نشاني کوتاه مورد علاقه تان را در اختيارتان قرار ميدهيم .

اين نشاني اين صورت است :

xxxx.wee.ir

که شما بجاي x ها ميتوانيد حروف مورد نظرتان قرار دهيد . توجه داشته باشيد که در زماني ديرتر قدر مسلم اسامي با 4 حرف نيز اکثرا اشغال خواهد شد و ممکن است به بيش از 4 حرف نياز پيدا کنيد .

لازم به ذکر است که در چند سال اخير خدماتي هايي اين امکان را برايگان فراهم کرده اند اما پس از مدتي يک آگهي تبليغي به وبلاگ شما اضافه ميکنند و يا اينکه هراز گاهي اين امکان از کار ميافتد و نيز به شما امکان تغيير دادن عنوان آنرا نميدهند . در حاليکه بذليل عدم رايگان بودن امکاني که برايتان ايجاد کرده ايم بر پايي آنرا به مدت يک سال تمام تضمين ميکنيم .

ديگر امتيازات اين امکان براي شما ايجاد ميکند بقرار زير است :

  • شما ميتوانيد آنرا با عنوان دلخواه خود به جستجوگر ها معرفي کنيد تا بهتر مورد جستجو واقع شويد توجه داشته باشيد که يکي از طريق بالابردن بازديدکننده ها از وبلاگتان توسط بالا رفتن رتبه شما در جستجوگرهاست و هرگاه داراي نشاني معتبر بيشتري باشيد امکان دست يابي به مطالب شما بيشتر خواهد بود .
     
  • شما ميتوانيد از ما به ازاي پرداخت هزينه طراحي گرافيکي يک صفحه ورودي مخصوص بگذاريد که بسيار ميتواند به وزن وبلاگتان بيفزايد .
     
  • شما ميتوانيد به ازاي پرداخت هزينه مربوطه صاحب يک نشاني پستي مطابق با نام کوتاه وبلاگتان باشيد بشکل زير :

نام دلخواه شما@wee.ir

اين صندوق پستي درست هم نام وبلاگ شماست و نيز قادر است که بدون ورود به فضاي صندوق پستي تان از همان اوت لوک نصب شده در رايانه تان نامه هايتان را مديريت کنيد يعني در حالت خاموش( قطع از اينترنت ) نامه تان را نوشته و يا نامه هاي دريافت شده را مطالعه کرده و ذخيره کنيد . قدر مسلم در اين حالت وقت و هزينه بسيار کمتري  را متحمل خواهيد شد ضمن اينکه داشتن چنين نشاني پستي مشخصه تفاوت کيفي شما با ديگران خواهد بود .

  • شما با داشتن نام کوتاهي که عنوان خدماتي وبلاگ ها را نداشته باشد ميتوانيد آنرا به مثابه يک سايت تلقي کنيد و از پرستيژ بهتري در ارتباط با وبلاگتان برخوردار شويد . چرا که بجز آگهي هاي آن چيزي که نشان دهنده وبلاگ بودن آن باشد نيست . ضمن اينکه از تمامي امکانات يک وبلاگ خوب هم برخوردار هستيد .

 

 

 
 

درباره وبلاگ ها

از زمانيکه براي اولين بار يک صفحه وب منتشر شد تا کنون قريب به چهار دهه ميگذرد . اين صفحه وب با ساده ترين فرمت و با هدف در اشتراک قرار دادن اطلاعات و يافته هاي يکي از دانشگاه هاي امريکايي بود که صورت پذيرفت اما بتدريج اينترنت جايگاه واقعي خود را در زمينه اصلاع رساني باز کرد و خيلي زود پديده اي بنام وبلاگ بوجود آمد .

اين پديده ابتدا در راستاي تبليغات تجاري بود و نهاد هاي تجاري با ساخت قالب هاي آماده و مديرت ساده آن و در اختيار قرار دادن کاربران معمولي و غير حرفه سعي در تبليغ کالا و خدماتشان را داشتند .

امروزه ما شاهد رشد روزافزون اين پديده هستيم بخه دلايل زير :

  • رايگان بودن آن
  • سادگي مديريت
  • جذابيت قالب ها
  • توانايي در به معرض نمايش و انتشار قرار دادن نظرات و ايده هاي شخصي يا گروهي در سطح جهاني
  • غير قابل کنترل بودن صد در صد نهاد هاي دولتي بر انتشار مضامين منتشره

اينها عمده دلايل محبوبيت وبلاگ ها در سراسر جهان ميباشد و نيز تجربه نشان داده که در کشور هايي که کنترل دولتي بر انتشارات و ارتباط جمعي بيشتر باشد محبوبيت وبلاگها نيز به همان ميزان بيشتر خواهد بود .

در حال حاضر در ايران خدماتي چندين وبلاگ فعال هستند و اينطور بنظر ميرسد که بهترين و موفق ترين آنها بلاگفا است .

بلاگفا که کمي دير تر از ساير خدماتي ها پا به عرصه وجود گذاشت داراي چند ويژگي مهم در تمايز با ديگران است و اين تمايزات تا آنجا ملموس است که يک کاربر با کمي تجربه در کار  با وبلاگف ها بسادگي متوجه آن ميشود .

اين تمايزات را ميتوان به شرح ذير فهرست بندي کرد :

  • سرعت فوق العاده انتشار و دريافت مطالب
  • توانايي هاي فوق العاده در ويرايشگر آن بطوريکه بجز کمي از دستورات اچ تي ام ال قادر است که تمامي آنرا پشتيباني کند .
  • استفاده معقول و حداقل از پخش آگهي هاي تجاري
  • توسعه و بسط روز افزون توانايي ها براي مديريت وبلاگ
  • در اختيار قرار دادن صفحات بدون قالب بندي براي کاربراني که ميخواهند خودشان صفحات با طرح و قالب مخصوص داشته باشند.

تنها ايرادي که بطور عمده در ارتباط با بلاگفا مطرح ميشود عدم در اختيار قرار دادن فضاي مجزا براي کاربران براي آپلود عکس ميباشد . که اين بر اساس سياستي که از همان روز اول پايه گذاري بلاگفا بوده تا کنون هم پابرجاست . اين يک سياست قابل درک است چرا که هميشه شاهد هستيم هرگاه چنين بخشش هايي از طرف يک خدماتي رايگان صورت ميگيرد آنچنان استفاده نامعقولي از آن بعمل ميايد که مديران آن نهاد ديگر قادر به ادامه اين روش نبوده و آنرا متوقف کرده و يا از حالت رايگان در مياورند . اما با اين وجود اين در اختيار قرار دادن صفحات خالي براي کاربران خودش ميتواند قدم خوبي در نشان دادن حسن نيت مدير بلاگفا بحساب بيايد .

هدف از ايجاد اين سايت

بازديد کننده عزيز اين سايت صرفا در جهت ارتقاء کيفي وبلاگ ها ايجاد شده و سعي در بازگو کردن مطالبي در ارتباط با وبلاگهاست که ميتواند وضعيت آنها را از آنچه هستند بهبود ببخشد . در اين سايت علاوه بر ارايه خدماتي رايگان به صاحبان وبلاگ ها اما خدماتي هم با اندک هزينه تقديم شان ميشود .

سعي ما بر اين است که چنانکه دوستاني داراي نظراتي کارساز و ايده هايي مفيد در رابطه با وبلاگ نويسي دارند با ما در ميان بگذارند تا با به اشتراگ گذاردن آن ، ديگران را از اين نظرگاه هاي مفيد نيز بهره مند کنيم .

تماس با ما